Onkel


 

OM FILMEN:

Det danske drama 'Onkel' handler om den 27-årige Kris, der bor med hendes halvinvalide onkel, med hvem hun har et nært forhold og driver et mindre landbrug i Sønderjylland. Da Kris redder en kalv under en fødsel, vokser hendes interesse for dyrlægefaget og hun udvikler et venskab med dyrlægen Johannes og opdager langsomt, at der er et liv uden for gården. Uden for gårdet møder hun bl.a. den unge Mike, som ser lige gennem hendes reserverede personlighed og sød musik opstår mellem dem og et skelsættende spørgsmål presser sig på. Nu må Kris nemlig beslutte, om hun vil blive på gården eller følge sit hjerte og sine spirende drømme.PRESSEN SKREV:
"Faktisk er 'Onkel' med sine ganske få replikker og endnu færre dramatiske scener en af de bedste danske film, jeg længe har set om det arketypiske menneskelige drama, som udspringer af konflikten mellem lyst og pligt."
5 STJERNER - POLITIKEN

"Det er en åbenbaring. Ganske enkelt."
5 STJERNER - FILMLAND P1

"En film drevet af 100 procent hjerteblod, som kan mærkes helt nede på bagerste række i biografen."
5 STJERNER - BT

"Vi ser ikke mange film som 'Onkel' herhjemme, hverken udefra eller af egen avl. Den er sin egen."
5 STJERNER - BERLINGSKE

"Især er det fornemmelsen for stedet, som gør filmen til noget særligt. Landet er fugtigt, og solen kommer sjældent frem. Himlen er lav. Selvfølgelig må man tage farve. 'Onkel' er også en smuk hjemstavnsskildring, som ser både drømme og realiteter." (Bo Green Jensen)
WEEKEENDAVISEN

 

  • Spilletid:
    Genre:
    Censur:
  • 110 min.
    Drama
    Tilladt for alle