De Frivillige


 

PRESSEN SKREV:
"... filmen er en rigt udstyret palet af karakterer, hvor selv en ultrakort scene med en fange, der krummer ryg mod verden på sin briks, rummer et glimt af en fuldbyrdet livstragedie."
BERLINGSKE - 5 STJERNER

"På overfladen ligner den en klassisk dansk folkekomedie. Men den er samtidig en drillepind, der udfordrer vores opfattelse af forbrydere og forbrydelser og moral." (Per Juul Carlsen)
FILMLAND - 5 STJERNER

"'De frivillige' er bedst, når den til perfektion spidder samfundet og sammenstødet mellem selvudnævnte foreningskonger og kold kapital ..."
JYLLANDS-POSTEN - 4 STJERNER

"'De frivillige' er en klog komedie om samfundet, hvor man kan mærke sine ikke altid lige klædelige instinkter ruske i tremmerne. Hvem er du selv parat til at ofre for at blive lukket ind i varmen?"
POLITIKEN - 4 STJERNER

"... alt i alt en ganske vellykket lille film med noget interessant på hjerte, der dog først og fremmest skal ses for Lohmanns og Matthesens præstationer. Især sidstnævnte er et studie i kombinationen af det tragiske og det komiske. Er der noget, den mand ikke kan?"
EKSTRA BLADET - 4 STJERNER


OM FILMEN:
Den berygtede erhvervsmand og jetsetter Markus Føns er blevet varetægtsfængslet. Efter et brutalt overfald af en gruppe rockere med forbindelser til hans mere lyssky forretningsforbindelser, vælger Markus at gå i frivillig isolation blandt fængslets svageste indsatte. I denne afdeling af fængslet har de et fængselskor med Niels som uofficiel og selvudnævnt korleder. Markus beslutter at blive en del af koret, men der går ikke længe, før han ligger i åben kamp om pladsen i toppen af hierarkiet. Det er ikke en kamp, der udkæmpes med muskler, men med list, tyranni og højskolesange.

Medvirkende:
Anders Matthesen, Jacob Hauberg Lohmann, Christopher Læssø, Søren Malling

Filmen er med i Biografklub Danmark

 

  • Spilletid:
    Genre:
    Censur:
  • 105 min.
    Komedie/Drama
    Tilladt over 11 år