The Favourite


 

OM FILMEN:
I begyndelsen af det 18. århundrede er England i krig med Frankrig. På trods af krigen trives ande-væddeløb og ananas-spisning ved det engelske hof. En svag Queen Anne (Olivia Colman) sidder på tronen og hendes tætte ven Lady Sarah (Rachel Weisz) regerer landet i dronningens sted, mens hun tager sig af dronningens dårlige helbred og voldsomme temperament. Da en ny tjener, Abigail (Emma Stone), ankommer til hoffet, tages hun under Sarahs vinger og Abigail ser sit snit til at vende tilbage til sine aristokratiske rødder. Da det politiske liv ved hoffet bliver mere og mere tidskrævende for Sarah, træder Abigail til som Dronningens ledsagerske. Deres venskab udvikler sig hurtigt og giver Abigail mulighed for at forfølge sine ambitioner, som hverken kvinder, mænd, politik eller kaniner kan stå i vejen for.

PRESSEN SKREV:
"Året er nyt, men 'The Favourite' er en af de bedste film, vi får at se i 2019. Det er der ingen tvivl om."
6 STJERNER - BERLINGSKE

"Kapernaum er ikke kun en rystende 'dokumentarisk' film – men først og fremmest en menneskelig fortælling, hudløs ægte og nærværende i hvert smerteligt nærbillede af svigt, savn og vanrøgt."
6 STJERNER - CINEMA ZONE.DK

"Parykfilmen 'The Favourite' om seksuelle magtspil blandt kvinder ved det engelske hof er et helstøbt, overlegent værk."
5 STJERNER - POLITIKEN

"Det er tit vanvittigt morsomt, ofte latterligt, men allermest gennemsyret af en oprigtig interesse og nysgerrig ømhed over for hovedkaraktererne, der spilles med skarp elegance af det formidable trekløver Olivia Colman, Emma Stone og Rachel Weisz."
5 STJERNER - JYLLANDS-POSTEN

"Det er slaget mellem de tre kvinder, der bærer 'The Favourite', og det er især det hårdhændede og komiske samspil mellem de tre formidable skuespillere Olivia Colman, Emma Stone og Rachel Weisz, der løfter filmen." (Per Juul Carlsen)
4 STJERNER - FILMLAND P1

"Det er år og dag siden, at den historiske genre har slået så stærkt og ramt målet så rent."
Weekendavisen

 

  • Spilletid:
    Genre:
    Censur:
  • 135 min.
    Drama/Komedie
    Tilladt over 11 år