Unge Astrid


 

EKSTRA FORESTILLINGER:
Mandag 25 feb. Kl. 20.45
Tirsdag 26 feb. Kl. 20.45


Unge Astrid får seks nomineringer til Sveriges store filmpris

Den danske instruktør Pernille Fischer Christensens film om Astrid Lindgrens unge år, UNGE ASTRID har netop modtaget i alt seks nomineringer til Sveriges store filmpris ”Guldbaggen” for filmåret 2018. Filmen er nomineret til ”Bedste film”, Alba August er nomineret for ”Bedste kvindelige hovedrolle”, Marie Bonnevie, som spiller Astrid Lindgrens mor, er nomineret for ”Bedste kvindelige birolle” og Henrik Rafaelsen, som spiller Astrid Lindgrens kæreste og faderen til hendes barn, er nomineret for ”Bedste mandlige birolle”. Filmen er desuden nomineret i kategorierne ”Bedste kostume” og ”Bedste scenografi”.

Om UNGE ASTRID
Den 31. januar 2019 præsenterer Nordisk Film og Avanti Film den rørende historie om Astrid Lindgrens unge år. Den verdenskendte børnebogsforfatter er kendt for sine eventyrlige og hjerteskærende fortællinger om livets glæder, barske sandheder og store spørgsmål om kærlighed, død og ansvar. Historierne kommer fra et menneske, der allerede tidligt i sit liv havde modet til at følge sit hjerte, at bryde med det forventelige, og forstå hvad det vil sige at rejse sig efter at have mistet. UNGE ASTRID er fortællingen om ungdommens håb, rebelskheden, kærlighedens svære valg med modet det kræver, og det store ansvar det medbringer. Valg, der leder frem til den Astrid Lindgren og det forfatterskab, vi alle kender og elsker i dag.

I den altoverskyggende hovedrolle som Astrid Lindgren ses den unge skuespillerinde Alba August, som trods sin uskyldige fremtoning i filmen tegner stregerne op for, hvad det vil sige at være en moderne kvinde. Albas talent er blevet belønnet til dette års filmfestival i Berlin, hvor hun blev tildelt en ”Shooting Star” og helt aktuelt med nomineringen til den svenske Guldbagge-pris.

I de øvrige roller ser vi prominente skuespillere som Trine Dyrholm, Magnus Krepper, Maria Bonnevie (nomineret til Guldbaggen), Henrik Rafaelsen (nomineret til Guldbaggen) og Björn Gustafsson.

 

  • Spilletid:
    Genre:
    Censur:
  • 135 min.
    Drama
    Tilladt over 7 år